tisdag 2 mars 2010

Snabbt resultat med dieter!

Den här dagen har varit full av dieter i media. Dagen började med Efter tio med Malou där det diskuterades olika dieter och träningsupplägg för snabba resultat. Slog precis på tv:n igen och fastnade framför biggest looser, ett program där de överviktiga deltagarna tävlar om att gå ner mest i vikt på så kort tid som möjligt.

Varje år är det likadant vid den här tiden på året. Nu börjar den årliga "quick-fixen" där man helst vill göra så lite som möjligt med så mycket resultat som möjligt. Och det låter ju hur bra som helst, om det funkar i längden.

Men det finns en anledning varför det alltid är samma visa varje år. Hur hållbart är det i längden att göra en "quick-fix"? På grund av att man lätt lägger på sig kilona igen om man snabbt förlorat dem är dieter och extrema träningsupplägg ingenting jag rekommenderar. Jag förespråkar helt klart livsstilsförändring där man tar en ny vana i taget.

Är det här en vana du kan hålla i resten av ditt liv? En fråga jag alltid ställer till mina kunder vid en konsultation. Om svaret är nej så är det lika bra att välja en annan vana. Livet handlar inte om att banta, det handlar om att hitta en livsstil som just du kan och vill leva med hela livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar