måndag 22 februari 2010

Cachewnötter i matlagning

Jag fick precis en väldigt bra fråga från en av våra kunder på Handlat & Klart! En hälsointresserad fyrbarnsmamma undrade varför hon hade fått saltade cachewnötter i förra veckans leverans eftersom det alltid pratas om att minska på saltet. Självklart är det jättebra att alltid äta nötterna naturella. Just i matlagning tänker jag att man kan minska eller strunta helt i att salta om man använder saltade cachewnötter.

Sedan är det också en prisfråga. Vi väger hela tiden nyttighetsfaktorn mot priset och ibland, som i fallet med cashewnötterna, anser vi att det går lika bra med det billigare alternativet eftersom man då inte behöver salta maten! I de fall där det inte skiljer så mycket i pris väljer vi självklart naturella nötter som vi ex. gjorde med jordnötterna förrförra veckan.

Vill också passa på att understryka att vi bör dra ned på saltmängden. Det handlar om en vanesak vilket gör att det bästa är att dra ned på mängden salt succesivt så att vi hela tiden tycker att vår mat smakar gott. Tillslut kanske du inte behöver använda något salt alls..?

2 kommentarer:

  1. Pà bröd är salt eller olivolja eller bàdadera godt. Med rapsolja blir salt dock oumbärligt för smaken (talar om àren utan smör ...)

    SvaraRadera
  2. PS, jo, vi äro slägt. (Son till Kent här)

    SvaraRadera