Dietist och personlig tränare som skriver om kost, träning och vardagen som egenföretagare i hälsobranschen
lördag 17 april 2010
Fibrex istället för ströbröd!
Ströbröd används traditionellt när man gör hemmagjorda köttbullar, pannbiffar etc. för att färsen ska hållas ihop men är egentligen inte speciellt nyttigt. Ströbröd består av torkat och krossat vitt bröd och 1 dl ströbröd innehåller bara 1,5 g fiber.
Ett superbra alternativ är att använda sig av Fibrex i matlagning och bakning! Fibrex är fiber utvunnet från sockerbetan och är därför också naturligt fritt från gluten! 1 dl Fibrex ger 20 g fiber, både lösligt och olösligt! Lösligt fiber ger en lägre blodsockerkurva (lågt GI) och ett sänkt kolesterolvärde medan olösligt fiber är bra mot trög mage.
Recept på nyttiga pannbiffar:
(4 pers)
Ca. 600 g nötfärs (högst 10 % fetthalt)
1 finhackad gul lök
1/2 dl pinjenötter
1 dl Fibrex
1 lättvispat ägg
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk basilika
1) Blanda ingredienserna med en gaffel, forma runda bollar
2) Hetta upp en stekpanna med rapsolja eller flytande margarin, lägg i biffarna och platta till dem lite så att de inte blir så höga, stek på medelhög värme några minuter på varje sida
3) Servera med potatis och en god sallad
Smaklig måltid!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Etiketter
- Barn (1)
- Brödrecept (1)
- Detta är jag (1)
- Fiber (1)
- Gomiddag (3)
- Gruppträning (5)
- Handlat och Klart (7)
- Hälsomeny.se (4)
- Kostråd (6)
- Livsstilsförändring (1)
- Löpning (2)
- Matlagning (5)
- Mental träning (2)
- Metabola syndromet (1)
- Miljö (1)
- Modedieter (1)
- Restaurangtips (4)
- SAFE (1)
- Salt (1)
- SATS (5)
- Tillskott (1)
- Trendspaning (3)
- träning (13)
- Vad äter en dietist? (1)
- Vegetariskt (1)
- Vägen mot en Svensk Klassiker (2)
- Ät klimatsmart (1)
- Övrigt (6)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar