torsdag 22 april 2010

Är quorn nyttigt?

Jag får ofta frågor om vad man ska göra av quorn och vad det är för något? Quorn finns både som filéer och som färs. Man kan använda quorn istället för ex. kycklingfilé eller köttfärs. Quorn framställs från ett näringsrikt svampprotein. Det är naturligt magert, har låg halt av mättat fett, är kolesterolfritt, proteinrikt och fiberrikt. Jämfört med nötfärs är quorn nästan lika proteinrik men innehåller mycket mindre fett och mer fibrer. Quorn är nyckelhålsmärkt och helt vegetariskt!

Här kommer ett tips på en god vegetarisk rätt med quorn som vi lagade idag i vårt provlagningskök:

Pita med quornfärs
(4 pers)
Ingredienser:
Ca. 300 g quornfärs (en påse -finns i frysdisken)
1 gul lök
1/2 frp krossade tomater
1 dl jordnötter
1 dl russin
2 msk raps-/olivolja till stekning
1 tsk curry
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar

Serveras med:
Pitabröd
1 skivad banan
1/2 tärnad gurka

1) Sätt ugnen på 250 grader
2) Finhacka löken och fräs tillsammans med quornfärsen i 5-7 minuter, krydda med salt, peppar och curry
3) Tillsätt krossade tomater, jordnötter och russin, låt puttra i 5 minuter
4) Värm pitabröden 3-4 minuter i ugnen, skiva bananen och tärna gurkan
5) Servera färsen i pitan tillsammans med bananskivor och gurka

Perfekt som en fredagsrätt att göra imorn! Kommer i vår matkasse Modern Husman i nästa vecka.
/Kristine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar