Jag får ofta frågor om vad man ska göra av quorn och vad det är för något? Quorn finns både som filéer och som färs. Man kan använda quorn istället för ex. kycklingfilé eller köttfärs. Quorn framställs från ett näringsrikt svampprotein. Det är naturligt magert, har låg halt av mättat fett, är kolesterolfritt, proteinrikt och fiberrikt. Jämfört med nötfärs är quorn nästan lika proteinrik men innehåller mycket mindre fett och mer fibrer. Quorn är nyckelhålsmärkt och helt vegetariskt!
Här kommer ett tips på en god vegetarisk rätt med quorn som vi lagade idag i vårt provlagningskök:
Pita med quornfärs
(4 pers)
Ingredienser:
Ca. 300 g quornfärs (en påse -finns i frysdisken)
1 gul lök
1/2 frp krossade tomater
1 dl jordnötter
1 dl russin
2 msk raps-/olivolja till stekning
1 tsk curry
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
Serveras med:
Pitabröd
1 skivad banan
1/2 tärnad gurka
1) Sätt ugnen på 250 grader
2) Finhacka löken och fräs tillsammans med quornfärsen i 5-7 minuter, krydda med salt, peppar och curry
3) Tillsätt krossade tomater, jordnötter och russin, låt puttra i 5 minuter
4) Värm pitabröden 3-4 minuter i ugnen, skiva bananen och tärna gurkan
5) Servera färsen i pitan tillsammans med bananskivor och gurka
Perfekt som en fredagsrätt att göra imorn! Kommer i vår matkasse Modern Husman i nästa vecka.
/Kristine
Dietist och personlig tränare som skriver om kost, träning och vardagen som egenföretagare i hälsobranschen
torsdag 22 april 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Etiketter
- Barn (1)
- Brödrecept (1)
- Detta är jag (1)
- Fiber (1)
- Gomiddag (3)
- Gruppträning (5)
- Handlat och Klart (7)
- Hälsomeny.se (4)
- Kostråd (6)
- Livsstilsförändring (1)
- Löpning (2)
- Matlagning (5)
- Mental träning (2)
- Metabola syndromet (1)
- Miljö (1)
- Modedieter (1)
- Restaurangtips (4)
- SAFE (1)
- Salt (1)
- SATS (5)
- Tillskott (1)
- Trendspaning (3)
- träning (13)
- Vad äter en dietist? (1)
- Vegetariskt (1)
- Vägen mot en Svensk Klassiker (2)
- Ät klimatsmart (1)
- Övrigt (6)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar