Ett av mina stora intressen är att baka bröd. Jag gillar allt sorts bröd men experimenterar ofta med ingredienserna för att brödet ska bli så nyttigt som möjligt (man skulle kunna säga att jag går igång på det). Till mellanmål idag blev det ett av mina favoritbröd, nämligen nyttiga sportscones. Självklart innehåller dessa inget smör utan det har blivit utbytt mot lättkesella. Hälften av vetemjölet har bytts ut till grahamsmjöl. Det var som vanligt lika mumsigt! Som alltid när man gör scones så blir det lite över. Tänkte bjuda mina pt-kollegor på det när jag kommer till jobbet. De blir nog glada eftersom de verkar gilla lättkesella (på mitt jobb måste man märka sin kesellaburk med namn, undra om det är så på alla arbetsplatser?).
Här kommer receptet:
Nyttiga sportscones (25 min)
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 burk lättkesella
1 dl vatten
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 250 grader
2)Blanda de torra ingredienserna
3)Rör ned lättkesellan och vattnet lite i taget, knåda till en deg med händerna
4) Gör till 8 runda bollar, skär med en kniv kors och tvärs och nagga med en gaffel, låt stå i ugn i 10-12 min
Mums!
Dietist och personlig tränare som skriver om kost, träning och vardagen som egenföretagare i hälsobranschen
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Etiketter
- Barn (1)
- Brödrecept (1)
- Detta är jag (1)
- Fiber (1)
- Gomiddag (3)
- Gruppträning (5)
- Handlat och Klart (7)
- Hälsomeny.se (4)
- Kostråd (6)
- Livsstilsförändring (1)
- Löpning (2)
- Matlagning (5)
- Mental träning (2)
- Metabola syndromet (1)
- Miljö (1)
- Modedieter (1)
- Restaurangtips (4)
- SAFE (1)
- Salt (1)
- SATS (5)
- Tillskott (1)
- Trendspaning (3)
- träning (13)
- Vad äter en dietist? (1)
- Vegetariskt (1)
- Vägen mot en Svensk Klassiker (2)
- Ät klimatsmart (1)
- Övrigt (6)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar